Wie kiest voor Bel Akker, kiest voor duurzaamheid

Bel Akker maakt deel uit van Atelier Groot Eiland vzw, een organisatie in de sociale economie. Er worden vooral “high value crops” en 'added value crops' geteeld, op biologische wijze. Het grootste deel daarvan gaat recht naar de keukens van ons restaurant Bel Mundo en onze broodjeszaak Bel'O. Verder wordt de oogst ook verkocht in onze bioshop The Food Hub en bij verschillende klasserestaurants in Brussel. De tuin CourJette werkt met een zelfoogst-abonnement. Het veld is zeven dagen op zeven open, van zonsopgang tot zonsondergang. Onze keten is zeer kort. Al onze terreinen in het centrum liggen binnen een straal van 3 km. Voor het zaaien, planten, wieden, oogsten en leveren met de bakfiets doen we beroep op personen in arbeidszorg. Ook mensen die kampen met een burn-out of jongeren die schoolmoe zijn, ervaren hier het therapeutische effect van tuinieren. Iedereen werkt op zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Zo oogsten we heerlijke verse groenten én gelukkige mensen.