WELKOM
In het Laarbeekbos, een groene oase in het noorden van Brussel, ligt ons veld. CourJette is een zelfplukboerderij van Atelier Groot Eiland waar boeren Tom en Tine werken aan een project waar sociale tewerkstelling en agroecologische principes centraal staan. We streven naar duurzaamheid en verkiezen de principes van het CSA-model (Community Supported Agriculture) om een sterke en solidaire gemeenschap op te bouwen.

CSA
CSA staat voor Community Supported Agriculture of landbouw gedragen door de gemeenschap. Het is een sociaal-economisch model dat landbouwers en consumenten opnieuw rechtstreeks in contact brengt met elkaar. De gemeenschap ondersteunt de landbouwer door een jaarlijks abonnement te nemen. In ruil hiervoor krijgt elk lid een aandeel van de oogst die gedeeld wordt zoals hij komt, van het één wat meer en van het ander wat minder. CourJette is een pluktuin waar je jouw aandeel zelf komt oogsten. Hierdoor kom je regelmatig in contact met andere leden en de boeren. Het is een plek waar je tot rust kan komen en meer bijleert over wat er op je bord komt.

ZELFOOGST
Het veld is zeven dagen op zeven open, van zonsopgang tot zonsondergang. De leden kunnen komen wanneer het hen past. Op het veld vinden ze alle info om zelfstandig te kunnen oogsten. Aan het onthaal staat een infobord met de te oogsten groenten en hun ligging in de tuin. Door middel van vlaggetjes en pictogrammen aan de bedden zie je wat en hoe je kan oogsten. De leden worden wekelijks via mail op de hoogte gebracht van het aanbod.


LID WORDEN
Leden engageren zich voor het hele seizoen. Dit loopt van begin mei tot eind april. De tarieven zijn €365/jaar voor volwassenen vanaf 18, kinderen vanaf 5 betalen €17 x leeftijd kind (bij de start van het seizon in mei). Het is de bedoeling dat het hele gezin zich inschrijft. Onderaan deze pagina vind je een inschrijvingsformulier. Voor meer info mag je ons altijd mailen. 

CONTACT

Door het grote succes is 2021 al volzet, schrijf je hier in op de wachtlijst: 
Inschrijving CourJette 2022 

schapenweg 1090 Jette
 
courjette@ateliergrooteiland.be